Stichting Women’s Rights Centre lanceert website

PERSBERICHT

Paramaribo, 8 maart 2018

De Stichting Women’s Rights Centre (WRC) heeft onlangs bij de viering van haar 21-jarig bestaan op 27 januari in alle stilte haar website (wrcsuriname.org) gelanceerd. WRC zet zich vanuit – een mensenrechten en genderoptiek in vóór de naleving van vrouwenrechten en tegen alle vormen van discriminatie van vrouwen. De organisatie is actief op het gebied van training, onderzoek, advies en ondersteuning en heeft een track record als het interventie huiselijk geweld betreft.

De website is opgezet door Ruth San A Jong van de Schrijversvakschool Paramaribo. Op de website zijn er inmiddels meer dan 100 berichten geplaatst die diverse thema’s betreffen en via de zoekmachine op de homepage te vinden zijn. Lezers hebben de mogelijkheid zich op de nieuwsbrief te abonneren.

Naast de maandelijkse rubriek Genderoptiek, waarvan al veertien jaargangen in dagblad De Ware Tijd zijn verschenen, betreedt WRC nu ook het wereldwijde web om gendergelijkheid en gendergelijkwaardigheid te bevorderen, vrouwenrechten te bepleiten en alle vormen van geweld tegen vrouwen en kwetsbare groepen uit te bannen.

website wrc

WRC erkent de vooruitgang die vrouwen nationaal en wereldwijd hebben geboekt ondanks de eeuwenoude structurele, op sekse en gender gebaseerde, ongelijke behandeling. De Internationale Dag van de Vrouw is bij uitstek een dag waarop wij ons bezinnen op de genderongelijkheid in diverse sectoren. En onze strategieën gericht op het opheffen van de achterstanden die vrouwen en mannen hebben met als uiteindelijk doel gendergelijkheid.

Carla Bakboord
Voorzitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s