Gemeenschap Nickerie geïnformeerd over partnergeweld

 

19/03/2018  – Beta Debidien dwtonline.com

 

Nickerie
Foto: Beta Debidien

Meer dan vijftig personen, vooral vrouwen, in Nickerie zijn geïnformeerd over partnergeweld.

 

 

 

NIEUW-NICKERIE – Partnergeweld en de gevolgen daarvan stonden zaterdag centraal tijdens een seminar In Nieuw-Nickerie. In een redelijk bezette zaal van het Burger Informatie Centrum belichtte Tanja Phoelsingh de juridische gevolgen, plichten en rechten van vrouwen en mannen en wat gebeurt bij een eventuele scheiding. Het seminar ging over strategieën tegen huiselijk geweld in Nickerie.

Manorama Sunuwar van het Verenigde Naties (VN) Bevolkingsfonds, sprak over gender in relatie tot partnergeweld, en ressortscommandant Daphne Lieveld van Nieuw-Nickerie belichtte de wet Bestrijding Huiselijk Geweld. “We zijn nu breed geïnformeerd over zaken die wij eerder niet wisten”, zegt zestigplusser Trees Ramdas. Ze heeft beloofd de informatie door te geven aan jongeren in haar woongemeenschap in de Groot Henarpolder.

De seniorenburger hoopt dat vooral vrouwen nu beter gaan begrijpen wat hun rechten en plichten zijn binnen een huwelijk. Het seminar is door Stichting Het Moederhart georganiseerd in verband met de Internationale dag van de vrouw op 8 maart. Het initiatief werd ondersteund door het Centrum voor vrouwenrechten, het VN Ontwikkelingsprogramma, het VN Bevolkingsfonds en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Carla Bakboord van het Centrum voor vrouwenrechten zei dat het er vooral om ging de Nickerianen te informeren over wat gedaan kan worden om partnergeweld te voorkomen binnen een relatie. “We zien nog steeds dat geweld tegen vrouwen en kinderen een probleem blijft, niet alleen in Nickerie, maar landelijk.”

“Wij zijn al jaren bezig om te proberen zowel mannen als vrouwen zover te krijgen om respect voor elkaar te hebben wat ook meer geluk brengt in een relatie.” Bakboord stelt verder dat wanneer mannen en vrouwen hun rechten in een relatie kennen de kans groot is dat de relatie langer standhoudt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s