Iwan Holder: ‘Ik wil strijden tegen corruptie’

185 Iwan HolderJrg 17 no 1 april 2020
door Carla Bakboord

In aanloop naar de verkiezingen op 25 mei profileren wij jonge (aspirant) kandidaten van diverse politieke partijen. Jongeren behoren tot de grootste groep kiezers. Dit demografisch gegeven en de structurele ondervertegenwoordiging van vrouwen in de politiek moet politieke partijen ertoe bewegen te werken aan een betere balans in 2020. Wij spraken met Iwan Holder, Xiomara Tsai A Woen, Obed Kanape, en Rachele Giddings. Wie zijn zij, wat heeft hen bewogen, welke maatschappelijke kwesties hebben hun aandacht en wat mogen wij van hen verwachten?

Iwan Holder, vierendertig jaar en geboren in Nickerie is getrouwd met Rosanna Tawjoeram. Samen hebben zij een zoon, Friso, van zes jaar. Iwan geniet elk moment van zijn zoon en probeert hem het beste te geven van wat hij te bieden heeft. In zijn jeugd heeft hij het zelf niet gemakkelijk gehad. Daarom is het voor hem zo belangrijk dat zijn zoon kan genieten van wat hij niet heeft gehad. “Mijn leven was een hel. Dankzij mijn moeder, die een veilige route voor mij heeft gecreëerd, ben ik de man geworden die ik nu ben. Ik ben haar heel dankbaar. Naast mijn werk bij CKC BEM NV, studeer ik aan het Polytechnisch College. Friso en ik houden ons bezig met onze vogel Rowti en ik lees mijn zoon graag verhaaltjes voor,”

Iwan ziet al een poos dat de problemen in ons land zich blijven ophopen. Politici hebben zich volgens hem bewezen te kiezen voor hun eigen belang. Corruptie zoals onder de tafel gesloten deals bestempelt hij als onbehoorlijk gedrag. “Ik wil op een eerlijke manier hard werken voor dit mooi land en onze burgers. Niet nemen wat niet van mij is. Niet meedoen aan corruptie. Maar als parlementariër kritisch zijn naar de regering. Corruptie houdt de ontwikkeling van ons land tegen. Dit heeft ook een negatief effect op de ontwikkeling van onze kinderen. Vooral voor kinderen die door hun vader in de steek worden gelaten en moeders alleen voor de financiële zorg staan. De overheid heeft hiervoor geen beleid.”

“Ik wil dus meehelpen corruptie tegen te gaan. Want dan zijn er voldoende financiële middelen voor onder andere onderwijs, gezondheidszorg, voeding en onderdak voor iedereen. Als burger kan je wel meepraten. En omdat ik echt mee wil beslissen, werd ik mij ervan bewust dat ik me moet aansluiten bij een politieke partij. Ik koos voor DA’91 omdat zij op democratische wijze omgaan met hun leden. In een partij moeten leden namelijk ook kunnen meebeslissen. Anders w’o dede. We hebben niets aan jaknikkers. Want als je de president niet kan waarschuwen als er iets misgaat, zal de boot zinken. Bij DA’91 heb je de ruimte je mening vrij te uiten. Je hoeft het niet eens te zijn met de voorzitter”.

Ook pleiten voor bescherming van het milieu staat voor Iwan hoog op zijn agenda. Hoe regeringen omgaan met het verstrekken van concessies, vindt hij onrechtvaardig. Hier speelt volgens Iwan corruptie ook een grote rol. Concessies worden alleen verstrekt aan een geprivilegieerde groep. En omdat deze concessiehouders zich laten leiden door hun hebzucht, maken zij zich volgens Holder niet druk om ons milieu. “Men vernietigt het milieu. Kijk maar naar de schade die zij achterlaten. Dorpelingen hebben totaal geen inspraak. In de binnenstad wordt goud met kwik gesmolten waardoor de lucht wordt vervuild. Voor al deze kwesties zal ik mij blijven inzetten, ook al word ik niet als DNA- kandidaat geselecteerd of gekozen.”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s