Chandeni Girjasing : Ik zal pleiten voor gelijke rechten voor elke burger

Jrg 16 no 12 maart 2020
door Carla Bakboord

In aanloop naar de verkiezingen op 25 mei profileren wij jonge (aspirant) kandidaten van diverse politieke partijen. Jongeren behoren tot de grootste groep kiezers. Dit demografisch gegeven en de structurele ondervertegenwoordiging van vrouwen in de politiek moet politieke partijen ertoe bewegen te werken aan een betere balans in 2020. Wij spraken met Rodney Cairo, Serena Essed, Enrique Dipotiko en Chandenie Girjasing. Wie zijn zij, wat heeft hen bewogen, welke maatschappelijke kwesties hebben hun aandacht en wat mogen wij van hen verwachten?

Chandeni Girjasing is een jonge, ambitieuze, sociaal-cultureel georiënteerde, leergierige en doelgerichte Surinamer die erop uit is Suriname tot ontwikkeling en groei te helpen brengen. Zij is student aan de Hoge School ABC, studierichting Algemeen Management en fulltime werkzaam bij Firgos Suriname N.V., het bedrijf van haar overleden vader Sheilendra Girjasing. Samen met haar moeder en zusje helpt zij het bedrijf naar grotere hoogtes te brengen. Sinds 2019 maakt zij ook deel uit van de Vereniging Jongeren van Commewijne. En is zij onlangs als jongste fellow toegetreden tot de Lions Club Commewijne.

182 Chandeni Girjasing

“Als opvolger van mijn vader die DNA-lid was voor de VHP, trad ik in 2019 als aspirant DNA kandidaat in de politiek. Mijn vader streed voor vele verbeteringen in het district Commewijne. Ik liep tijdens zijn propagandavoering gedurende de afgelopen twee verkiezingen mee en zag hoeveel impact hij had op verschillende doelgroepen. Vanaf dat moment had ik door dat er binnen de politiek veel macht zit en je met die macht en de juiste intenties enorm veel positiefs kan betekenen voor zowel het volk als het land. Na zijn overlijden, voelde ik dat het mijn taak was om zijn politieke zienswijze en handelingen voort te zetten. Ik liep immers al zo lang met hem mee en was dus door hem politiek geïnspireerd. Ik had bewondering voor hem, omdat hij er altijd op uit was mensen te helpen. Als het nou ging om iets kleins, waarbij hij voor iemand een portie eten kocht omdat die persoon het niet breed had. Of iets groots, zoals een bijdrage leveren aan het oplossen van het welbekend waterprobleem in Commewijne. Mijn vader zocht altijd een manier om mensen in nood te helpen of dergelijke noodsituaties aan te pakken. De politiek was voor hem het perfecte platform. Ik wil zijn werk voortzetten met input van mijn eigen kennis en kunde.

We raken dagelijks geconfronteerd met grote problemen in ons land. Er is een enorme corruptie die een directe invloed heeft op onze koopkracht. We zien dat de minstbedeelden onder ons het steeds moeilijker krijgen. Ook zie ik dat de rechten van minderheden niet nageleefd worden. Ik kan mij niet overal op richten. Daarom staan er drie belangrijke kwesties op mijn agenda. Die zijn het oplossen van het waterprobleem in Commewijne en het dagelijks onaanvaardbare fileprobleem op de Wijdenboschbrug. Zo zal ik ervoor pleiten dat we weer gebruik maken van het veer. Werkgelegenheid naar Commewijne brengen door o.a. afdelingen van ministeries in het district te plaatsen geniet ook prioriteit. Evenals een tweede brug over de Surinamerivier te bouwen. Bewoners van Commewijne moeten nu twee uur van tevoren uit huis om naar het werk te gaan in Paramaribo. Ik krijg van mijn partij ook de kans om als jongere te pleiten voor gelijke rechten voor elke burger ongeacht hun seksuele oriëntatie. Ik ben een doorzetter en met mijn vader, die als een schaduw naast mij loopt, wil ik via de politiek positieve resultaten boeken.”

 

 

2 comments

 1. Water
  File
  Gelijke rechten
  Heb jou vader gekend.
  Vind je dat je erg bezig.
  Gewoon 1 woord ik vind je geweldig
  Het gaat jou lukken
  Wens jou heel veel succes
  Hoop je een keertje te ontmoeten.
  Groet Richard.

  Like

 2. Water
  File
  Gelijke rechten
  Heb jou vader gekend.
  Vind je dat je erg bezig.
  Gewoon 1 woord ik vind je geweldig
  Het gaat jou lukken
  Wens jou heel veel succes
  Hoop je een keertje te ontmoeten.
  Groet Richard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s