Ik zou met alle liefde Nadia willen memoreren bij haar afscheid

Jrg 16 no 5 augustus 2019
Door Carla Bakboord

 

Lieve Lydia, gecondoleerd met het heengaan van je zus Nadia. Het is zo een shock. Ik weet dat het onderdeel van het leven is maar toch, het doet pijn. Ik zou met alle liefde Nadia willen memoreren bij haar afscheid. Ik vind het zo erg dat ik er niet ben. Ik heb wel het initiatief genomen om namens Cafra en WRC een advertentie te plaatsen. Dankzij Nadia ben ik bij Cafra gekomen. Zij heeft mij geïntroduceerd en in 1996 voorgedragen om een drieweekse training ‘Human Rights in the Caribbean’ te volgen. Sindsdien zijn mijn leven en activisme in Suriname drastisch veranderd. Dus ik zou het echt met alle liefde hebben gedaan. Ze vond het ook prachtig als ik zong. Wanneer ik naar CAFRA- meetings ging, nam ik altijd mijn gitaar mee. Ze stond erop dat ik dan zong met mijn gitaar. Altijd zo stimulerend. Ook kwam ik door haar in contact met haar vrienden uit het Caribisch gebied met wie ik nog steeds een goede relatie heb.

 Nadia was een keiharde werker in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Zij was één van de stonfutuvan Stichting Stop Geweld tegen Vrouwen. Voorafgaand aan de opzet van deze stichting hebben we toen heel wat discussies gevoerd; ook over geweld tegen – en seksueel misbruik van kinderen. Vele slachtoffers heeft ze geholpen en haar eigen geld regelmatig daarvoor gebruikt toen ze directeur was bij Stichting Stop Geweld tegen Vrouwen. Er was geen budget, dus betaalde zij voor opvang, taxi, voeding of datgene wat op dat moment heel hard nodig was voor die slachtoffers.
Dat is haar niet altijd in dank afgenomen. Maar ze streed door, en ik ondersteunde haar hierin.
Zo was het haar initiatief om WRC op te zetten en wij hebben dat toen samen met haar gedaan. Dit om bijdragen te blijven leveren aan vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld. Ik ben haar heel dankbaar voor alles wat ze voor mij en voor de slachtoffers van huiselijk geweld heeft gedaan.

Lydia, Nadia heeft zich enorm ingezet voor nog zoveel meer waarvan ik niet eens weet. Denk aan het Vrouwen Parlement Forum. Zij mag nu de stap naar de overkant maken. Zij laat een enorme bagage achter met een kompas die richting geeft aan een leven vrij van alle vormen van geweld tegen vrouwen. Kan je haar voor ons bedanken Lydia?
Lieve groeten, Carla

161 Foto Projekta-1

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s