WIJ ZEGGEN NEE TEGEN GEWELD TEGEN VROUWEN EN KINDEREN!   

            Paramaribo, 24 maart 2017

 

WIJ van:

1.Het Instituut voor Women, Gender & Development Studies (IWGDS); 2. De Ambassadeurs Voor een Veilige Thuishaven; 3. Het Women’s Rights Centre (WRC); 4. Ultimate Purpose (UP); 5. Het Center for Peoples Development (CPD); 6. Stichting Jongeren Welzijn; 7. Stichting Projekta; 8.Stichting Lobi; 9. Green Heritage Fund Suriname; 10. Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB); 11. Kinder – en Jongerentelefoon; 12. Stichting Projekten; 13. Vrouwen Parlement Forum (VPF); 14. Stichting Bureau NGO’s; 15. Global Shapers Paramaribo; 16. Parea; 17. LGBT Platform; 18. BINI (Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur) en Dimitri Tjon Sie Fat; Nancy del Prado; Lucien Govaard; Monique Pool; Monique Essed – Fernandes en Farzia Hausil,

die opkomen voor het respecteren en beleven van onze mensen – , vrouwen – en kinderrechten zeggen luid en duidelijk

NEE tegen geweld tegen vrouwen!

NEE tegen moord op vrouwen!

NEE tegen geweld tegen kinderen!

NEE tegen seksueel misbruik van kinderen en vrouwen!

NEE tegen het gebrek aan respect voor vrouwen en kinderen!

Het aanhoudend geweld tegen vrouwen en kinderen in ons land, dat zich dagelijks in diverse vormen voordoet in stad en district, moet een halt worden toegeroepen.

Er moet een einde komen aan de vele gevallen van huiselijk geweld waar iedere dag weer overwegend vrouwen en kinderen het slachtoffer van zijn. Bedreiging, (zware) mishandeling, seksueel misbruik ook van kinderen is zeer traumatisch voor de slachtoffers en zij die getuige zijn van het geweld. In het uiterste geval kan het zelfs uitmonden in zelfmoord. Bovendien is er sprake van een onmiskenbare schending van mensenrechten. Eén die een enorm negatieve impact heeft op onze sociaaleconomische ontwikkeling. Iedereen, zowel mannen, vrouwen en onze jongeren, moet zich er van bewust worden dat dit geweld in al haar vormen een strafbaar feit is. Het is in strijd met onze wetgeving, het VN Vrouwenverdrag, het VN Kinderrechtenverdrag en het Verdrag Belém do Para inzake Preventie, Bestraffing en Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen.

Daarom roepen WIJ de regering van ons land, het bedrijfsleven en al onze medeburgers op om, in samenwerking met ons nog meer inspanningen te plegen om dit geweld in te dammen, voorlichting te geven en de samenleving bewuster te maken, slachtoffers te begeleiden en te versterken, daders te berechten en te begeleiden en middelen ter beschikking te stellen.

Onze vrouwen en kinderen hebben het RECHT op bescherming tegen geweld en seksuele uitbuiting!

LATEN WIJ SAMEN EEN DUIDELIJK EN KRACHTIG SIGNAAL VAN ZERO TOLERANCE AFGEVEN.                  

HET IS GENOEG!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s