Module gender en seksualiteit

Jrg 15 no 6 september 2018

 

Op 17 augustus ontvingen studenten en alumni van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek), vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, Stichting Lobi, politieke partijen en NGO’s, hun de diploma of certificaat van de ‘Blended Course; Introduction to Gender and Sexuality’. Deze cursus werd simultaan gegeven van januari tot en met april 2018 op AdeKUS en de University of Guyana. Het is aangeboden door het Institute for Women, Gender and Development Studies (IWGDS) van Adek als onderdeel van het UNESCO-project “Strenghtening Gender Equality for Sustainable Development through Education and Research”.

Ongelijkheid in gender en seksualiteit hebben de laatste jaren in de Caribische landen en vooral in Suriname en Guyana voor toenemende problemen gezorgd; huiselijk en seksueel geweld, toename van suïcide gevallen, discriminatie van mensen met verschillende seksuele oriëntaties en onderdrukte posities van vrouwen. Deze cursus richtte zich derhalve ook op deze verschijnselen. Het doel was een beter begrip te hebben in de concepten gender en seksualiteit, hoe deze concepten te relateren aan de persoonlijke ontwikkeling en bovenstaande thema’s en hoe genderbewustzijn kan leiden tot sociale verandering.  Onder begeleiding van het “Institute for Gender and Development Studies” (IGDS) van University of the West Indies Trinidad, York University en University of Toronto van Canada zijn de modulen samengesteld met IWGDS. De docenten waren Carla Bakboord en Julia Terborg terwijl Marina. de Bies het geheel heeft helpen coördineren samen met de IWGDS-Coördinator van het Renuka Biharie.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s